maandag 29 september 2014

Een dag Raceway Venray…zondag 28 september……

Door: MB Oval Racing Reporter


Een dag Raceway Venray…zondag 28 setpember……

Zaterdagavond de laatste voorbereidingen afgerond voor de zondag.  Zondagmorgen vroeg uit de veren. Om half 7 de ging de wekker af. Om haf 8 de broodjes in de oven om zo met de kids om kwart voor 8 te ontbijten. Daarna de racehelmen en de Crate Racers klaar gezet, de kids in de raceoverals gehesen en de laatste Ukke Pukk krantjes nog even snel tussendoor gevouwen. Half 9 stond mijn broer met zijn Golf voor de deur waarna we alles inladen en op naar Venray reden. Onderweg de planning van deze race dag nog doorgenomom er zo een perfecte dag van te gaan maken.

De verplaatste tribune in bocht 4 trekt al direct veel fans op de banken......
Aangekomen op Raceway Venray was het even zoeken naar onze Collé golfcar, maar die was al snel gevonden. De tickits opgehaald en verdeeld in de enveloppen zodat alles weer netjes zonder problemen het circuit konden betreden. Even buurten bij de stand van Mario van de Rijt Racing DVD’s en ASF, daarna op naar het Media Center om alles weer klaar te hebben liggen voor de aanwezige pers. Collega Peter  had de perslijsten al klaarliggen en de eerste fotografen melden zich al. De zon begon al goed door te komen wat voor een mooie race dag ging zorgen. De eerste racewagens begonnen aan hun vrije training waardoor ook al snel  de vele bezoekers binnenstroomde om hun favoriete stekkie weer te bemachtigen om de races weer goed te kunnen aanschouwen. Vele maakte  smorgens ook nog  gebruik om in de paddock naar hun favoriete coureur en teams te gaan voor een leuke foto en het laatste nieuws te horen.

De Hendriks Motorsport Service Ukke Pukke Race met op de achtergrond de verplaatste tribune in bocht 4.

VERPLAATSING TRIBUNE
Ook de nieuwe wijzigingen op het circuit kreeg veel goeds van de fans. Zo was de tribune tegen over start/finish verplaatst naar bocht 3 en 4. Hier kunnen de fans nog beter de ¼ mile oval de races volgen maar ook de ½ mile oval. Ook de twee overdekte tribunes kregen hierdoor ook meer zicht op de ½ mile oval zodat het racegevoel nog dichter bij de fans komt. De nieuwe in aanbouw zijn loopbrug zal veel voordelen gaan opleveren voor de aanwezige fans.

Team WAVE69 is er klaar voor.......

Het is rond half 11 uur . op naar de paddock waar we ons Team WAVE69 uit België weer verwelkomen met hun Crate Racers. Deze zondag met 4 man sterk gezien de rest van het team verdeeld was over nog 2 andere evenementen in België.  In oktober zal het gehele Team WAVE69 inclusief de XL DrivingHelmets en het Promo team weer voltallig aanwezig zijn. De Race Crates werden uitgeladen en alles werd nog even professioneel door het team gecontroleerd. De 4 Crate Racers wachten al vol spanning om weer aan de Hendriks Motorsport Service Ukke Pukke race te kunnen deelnemen. Ook de overige Ukke Pukkers melden zich al in de paddock. Mijn dochter Joyce kreeg nog van het team een nieuwe Raceoverall die ze nog snel aantrok in de stand van Mario van de Rijt DVD’s. Zowel Joyce als Britt geheel in de WAVE69 kleuren waren de enige promogirls die tezamen met de promo boys er weer een mooie reclame en show van maakte.

vLnR: Dylan, Toon, Niels, Bryan, Joyce en Britt (Team WAVE69)

Samen met collega Eric de Wit deelden we de  aanmeldformulieren voor de Racing Days die 1 en 2 november worden gehouden in het MECC Maastricht uit aan alle aanwezige ouders en begeleiders van de kids en snel ontvingen wij de eerste aanmeldingen binnen.
De Ukke Pukkers kunnen deelnemen in de LIVE ACTION  ARENA aan de shows die er worden gehouden. Wie wil dit nu niet als kind zelf mee doen tussen de grote bekende race coureurs….

Juup Hendriks in zijn Mini Stockcar F1 klaar voor de start........

HENDRIKS MOTORSPORT SERVICE UKKE PUKKE RACE
Om 12 uur wordt het sein vrij gegeven dat de laatste stockcars F1 hun geluidsmetingen hebben verricht en dat wij met de ukke Pukke de baan op kunnen voor de race. Kleine 50 deelnemers stonden weer aan de start. De meegekomen ouders en familie aanschouwde alles dichtbij achter de vangrails van de lange baan om zo hun kids goed te kunnen aanmoedigen. Onze 4 Crate Racers rijden als laatste achter de rest aan op hun snelle bierkratjes die een top van 50 km per uur halen. De rij werd afgesloten als vanouds door Race Rescue, brandweer wagens, ambulance quad  aangevuld met de golfcar met daarin onze hoofdsponsor Hendriks Motorsport Service en onze eigen Collé golfcar met daarin ons WAVE69 promoteam.

Nieuwkomer, Dean Waajen 4 jaar op zijn 250Cc Quad tezamen met vader Dennis Waajen uit Obbicht.

Na vijf rondes te hebben gereden achter de Raceway Venray startcar met daarop de drie bloemen en huldiging dames werd er door het team van onze hoofdsponsor Hendriks Motorsport Service aan alle deelnemers een mooi certificaat en bijbehorende medaille overhandigt. Dat de kids het mooi vonden was duidelijk te zien aan hun lachende gezichtjes en de sterke verhalen in de paddock bij hun ouders, familie en fans.

De Stockcar F2 in actie op de 1/4 mile oval op Raceway Venray.

LETS GO RACING...
Half 1 de eerste races werden verreden  op de ½ mile oval door de LMV8. Dikke 21 coureurs gingen van start. Dit was NASCAR racen in de LMV8 puur. Twee, drie dik met hoge snelheid door de bocht. Hierna kwam de ¼ mile oval aan de beurt waar de Stockcar F2, National Hotrods en de Stockcar F1 hun races verreden.
Anneke Peeters (vriendin van Theo van Lier) spreekt hun dank uit namens Team Vlodrop H57
Het calamiteiten Team Raceway Venray

WARMHARTIG DANKWOORD DOOR TEAM VLODROP H57
Voor de eerste manche van de Stockcar F1 race werden alle medewerkers van het calamiteiten team en organisatie Raceway Venray (waaronder Race Rescue, Ambulance en medisch Team, vrijwillige brandweer,  Rode Kruis, Security en overige hulp verleners) door Team Vlodrop toegesproken door Anneke Peeters (vriendin van Theo van Lier) . Zij bedankte namens Theo en Team Vlodrop  H57 alle voor hun geweldige inzet na het ongeval  van Theo van Lier tijdens het World Cup weekend. Ook de Engelse collega coureurs die Theo hebben bevrijd uit zijn benarde Stockcar F1 werden  genoemd en bedankt.
Het Team Vlodrop H57 bedankt  iedereen.....
Ook aan Harrie Maessen werd een woord van dank uitgesproken naar zijn organisatie van Raceway Venray toe dat alles zeer goed geregeld is en dat met al deze goede maat regelingen veel erger heeft voorkomen. Het gehele team Vlodrop gaf iedereen nog een persoonlijke handdruk en bloemen werden overhandigt. Hierna ging de eerste manche van start in de Stockcar F1.

VERLOOP VAN DE RACES IN VOGELVLUCHT........


STOCKCAR F1

De rest van de dag werd overheerst door mooie races in alle klasses. In de Stockcar F1 maakt Sjeng Smidt Jr. #148 zijn debuur uitkomend in de Stockcar F1 van Team Hoffmans. Dit resulteerde in alle manche en finale overwinningen. Sjeng Smidt Jr. reed was de coureur van zondag.

Sjeng Smidt Jr. klaar voor zijn race in de Stockcar F1.

NATIONAL HOTROD
In de Hotrod klasse was Ralph Verberckt #4 de man van de dag. In de finale was het stuivertje wisselen tussen Ralph Verberckt #4 en  Erik Roeffen #12 maar in de laatste vijf rondes was het Ralph Verberckt #4 die de kop niet meer af gaf en de overwinning voor zijn team binnenhaalde.

Ralph Verberckt #4 gaat buitenom voorbij Erik Roeffen #12 en pakt de kop.

STOCKCAR F2
In de Stockcar F2 kwamen meer dan 30 wagens aan de start hetgeen zorgde voor enkele herstarts en gele vlag situaties. De enige Engelse Uk rijder James Riggal #527 reed zeer sterk deze dag. Ook Toon Schut #30 was weer van de partij en pakte als vanouds weer enkele manche overwinningen. In de finale was Wim Peeters #124 te sterk voor de rest van het veld. Hij pakte de overwinning gevolgd door Toon Schut #30 en als derde James Riggal #527.

Wim Peeters #124 ster rijdend en pakt de finale overwinning in de Stockcar F2.
LMV8
Op de ½ mile oval waren de diverse manche overwinningen verdeeld hetgeen tegoed komt aan deze race klasse. De Nascar achtige LMV8 race bolides hebben alle gelijkwaardige motoren waardoor de wegafstelling en de juiste banden zorgen voor een goede top notering. In de Finale was er een mooie top 3 strijd tussen Wim Verloo #89, Barrie Maessen #14 en Patrick van den Biggelaar #5. Ongeveer 10 rondes voor het einde ging het even mis tussen Maessen en van de Biggelaar. Beiden schoven uitkomend bocht 2 naar het binnenterrein het gras op maar door hun perfecte beheer van hun racewagens  kwamen ze alle 2 weer terug  de baan op. Helaas ging dit ten kosten van hun positie in de kop van het veld en verloren ze enkele plaatsen.

Wim Verloo #89 pakt een mooie overwinning tijdens defFinale.

Rond half 6 waren alle races verreden en konden we terugkijken op een mooie geslaagde dag. Wij gingen nog naar ons Media Center om alle aanwezige pers weer goede dag te zeggen bij het inleveren van hun pershesjes en hopen dat ze weer allemaal aanwezig zijn tijdens de Finaleraces op zondag 26 oktober. Deze race dag staat dan ook nog in het teken van de Supercup in de National Hotrod en de Piet Keijzer Momorial Trophy in de Stockcar F1.

Mooi vol deelnemersveld in de LMV8....

Finale uitslagen Raceway Venray zondag 28 september 2014:

½ Mile OVAL - Late Models V8 (LMV8)
1 Wim Verloo B89
2 Patrick van Eck NL61
3 Colin White UK25
4 Patrick van den Biggelaar NL5
5 Jeroen Renders NL20

¼ Mile Oval - Stockcar F1
1 Sjeng Smidt Jr NL148
2 Evert van den Berg NL12
3 Lee Robinson UK107
4 Johan Catsburg NL99
5 Danny van Wamelen #47

¼ Mile Oval -  Stockcar F2
1 Wim Peeters NL124
2 Toon Schut NL30
3 James Riggal UK527
4 Piet Huussen NL40
5 Johan Verhoeven B154

¼ Mile Oval -  National Hotrod
1 Ralph Verberckt NL4
2 Erik Roeffen NL12
3 Robert Schuurmans NL80
4 Uwe Muendelein D48
5 Lars Dreschel D94

Klik hier voor alle uitslagen van deze zondag 28 september 2014 Raceway Venray.

Tot zondag 26 oktober Raceway Venray (www.racewayvenray.com)

De jongste deelnemer in de LMV8 maakte zijn debuut. De vijftien jarige Franse #66 Arthur Lehouck.

(Let op dit zijn mijn woorden en mijn beleving over deze racedag. Groetjes, Marcel)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten